Vírusirtók

Dr. Regős Judit szociológus és Dr. Szinku Ilona infektológus azért hívták életre ezt a blogot, hogy vitát indítsanak arról, eléggé védett-e a mai ember a kor betegségei ellen

VÉDD MEG A MAMÁT!

A pályázat részleteit itt találod!

Megdöbbentő adatok

2009.08.07. 13:40 | Víursirtók | 1 komment

Sokba kerül, ezért a szülők egyharmada nem oltatja be gyermekét a pénzbe kerülő vakcinákkal   (2009.08.06 12:30)

 
A szülők 31 százaléka nem adatja be az ajánlott védőoltást gyermekének, mivel nincs pénze rá - derül ki a debreceni egyetem, az ÁNTSZ Észak-Alföldi Regionális Intézete és egy debreceni házi gyermekorvos csütörtökön közzétett felméréséből, amelynek során 1500 szülőt kérdeztek meg. A felmérés szerint a megoldást az olcsóbb és ingyenes védőoltások jelentenék.
 
A kutatás felhívja a figyelmet, hogy több olyan ajánlott oltóanyag létezik, amellyel megelőzhetők halálos betegségek is. Például azok a halálesetek is, amelyek 2007-ben következtek be: pneumococcusz következtében 22 kisgyermek vesztette életét, 8 gyermek meningitisz miatt halt meg és még a bárányhimlő is 3 áldozatot követelt.
 
A felmérés szerint a szülők az oltásnál sokkal fontosabbnak tartják az egészséges táplálást (77,7 százalék), a vitaminok pótlását (87,7 százalék), és a rendszeres testmozgást (36,7 százalék).
 
Azok közül, akik semmilyen ajánlott védőoltást nem adatnak be gyermeküknek, a legtöbben anyagi okokkal indokolták ezt. A kutatásból az is kiderült, hogy az 1 gyermekes szülők általában több ajánlott védőoltást adattak be gyermeküknek, míg a 4 vagy több gyermekesek nagyobb arányban egyetlen ajánlott védőoltást sem kértek. A nagyvárosban élők, a vállalkozók több oltást adattak be gyermeküknek, míg a falun munka nélkül élő szülők a legkevésbé élnek ezzel a lehetőséggel.
 
A pénzért vehető, ajánlott vakcinák közül a szülők leginkább a fertőző agyhártyagyulladások elleni védőoltást tartják fontosnak, csaknem 30 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy beadatta vagy szívesen beadatná gyermekének. A bárányhimlő fertőzést csupán a szülők 9,3 százaléka szeretné megelőzni vakcinával, a hepatitis elleni védőoltást a válaszadók 7,8 százaléka tartotta fontosnak.
 
Forrás: Független hírügynökség
Eredeti cikk: http://www.fuggetlenhir.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://virusirtok.blog.hu/api/trackback/id/tr171294666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Köves István 2009.08.09. 09:50:07

Az Emberiség fejlődése jelentős mértékben megváltoztatta mindazokat a természetes viszonyokat és törvényszerüségeket, amelyek elősegítették az élet kialakulást Földünkön.
Ezek között voltak pozitív és negatív hatások egyaránt. A XX. század ebben kiemelt szerepet töltött be.
Én most csak egyről szeretnék írni, ami viszont lényegében az élő világ minden tagját érintette. A vírusokat és a baktériumokat ...és ami lényeges, a sejtjeinket, és az immunrendszerünket, védekező képességünket is. Ez pedig a sugárzási viszonyok emberi tevékenység álltal történt megváltoztatása, amiről nem szivesen beszélünk. A több mint 2500 nukleáris robbantás és a többi sugárzással kapcsolatos esemény. Ha csak a 8 napos felezési idővel rendelkező jód 131 radióaktív izotópra, vagy a 30 éves felezési idővel rendelkező cézium 137-esre gondolunk. A jód 131-t szivesen fogadta jódhiányos szervezetünk, ami néhány év múlva elindította a pajzsmirigy rendellenes működését, aminek az egyik törvényszerű következménye a ma már népbetegségnek számító csontritkulás. A cézium 137-es többek között a daganatos megbetegedések kialakulását segítette elő. Enyhe sugárkezelést kapott a Földünk minden része, aminek a hosszú távú következményeinek a megelőzésére, kezelésére kissé hiányosan készültünk fel.
Arról nincs tudomásom, hogy pl. a parlagfű szaporodása, agresszivítása és ellenálló képességének a növekedése között lehetnek összefüggések, amit a minimálisan megnövekedett sugárszint növekedés okozhatott? (1986. máj.12.-i nyilatkozat szerint: hazánk egyes területein 3-4-5 szörös növekedés...)...és arról sincs tudomásom, hogy ezekre hogyan reagáltak a vírusok, baktériumok amik jelentős részével szemben már védettnek tekintettük magunkat. Estleg történtek mutációk?! Az agyunkban is? Ami korábban igaz volt, az egy sajnálatos esemény után már nem igaz?!
süti beállítások módosítása